Ja så här ser den färdiga räkrislådan ut. Ser tilltalande & frestande ut för mig, vad säger ni? Filippa ser glad ut men gillade inte den så mycket.
Hej hopp!
Torsdag idag och därmed bara en dag kvar till helg! Igår körde jag ett tvättmaraton men lyckades ändå inte ta mig ner till botten av tvättkorgen, men snart så. Vilket väder det har varit dessa dagar klibbigt och varmt. I detta väder så får jag huvudvärk och det är så tråkigt men det åskar ju titt som tätt så snart kommer det väl friskare luft så att huvudvärken släpper.
Igår var Filippa med förskolan på den årliga utflykten till Folkets park med stopp på torget för att köpa färska bär. Till lunch beställde de pizza och detta är verkligen höjdpunkten på året när det ska ätas pizza i Folkets park.
Till middag igår serverades räkrislåda som jag själv tyckte smakade gott. Filippa pillade som vanligt i maten och åt inte värst mycket och Mange kastade sin mat efter två tuggor med utlåtandet: "Det här äter jag inte fler gånger." Okej, då blir det väl så då. Men om någon av er vågar prova så kommer receptet här:
Räkrislåda
2,5 dl valfritt ris
salt & dillstjälkar
300 gr räkor
1 burk sparris (jag använde frusna från Findus)
1 burk skivade champinjoner (jag använde färska)
Gratinering
1 dl vispgrädde
1 dl majonäs
1 msk dijonsenap
2 äggvitor (lätt uppvispade)
1dl riven prästost
Koka ris tillsammans med dillstjälkar. Blanda det färdigkokta riset med räkorna och lägg i en smord form. Lägg sparris och champinjoner ovanpå. Vispa grädden och blanda i majonäs och senap. Vänd försiktigt i äggvitorna. Bred på och strö över ost. Gratinera på 225 grader till den har fått fin färg.
Servera med sallad och en bit bröd.
Så om ni vågar prova, säg gärna vad ni tycker!
Ha en bra kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar